SPONSOREN 2023

“Boksclinic”

Boksen als Teambuilding

Boksclinics: boksen als teambuilding of challenge
Heb je zin om een keer iets anders te doen met je vrienden of ben je op zoek naar een nieuwe manier om de relatie met collega’s te versterken? Dan is een boksclinic echt wat voor jou! Boksen is namelijk erg geschikt als leuke challenge met vrienden of als originele vorm van teambuilding.

Bokstraining als clinic voor iedereen
De boksclinics, of boksworkshops, van White Collar Boxing zijn een unieke manier om kennis te maken met het boksen. De clinics worden gegeven door de Rotterdamse bokskampioene Marichelle de Jong. Ze is voormalig Europees kampioene en door de Nederlandse Boks Bond (NBB) gekwalificeerd als bokstrainer. Marichelle geeft dagelijks bokstraining en boksles aan uiteenlopende groepen mensen waarbij ze altijd rekening houdt met iemands ervaring en talent.

Ook wordt van tevoren altijd gevraagd of je iets specifieks wil benadrukken of toevoegen tijdens de clinic. Door deze persoonlijke aanpak is een boksclinic van Marichelle de Jong voor elke groep geschikt, ongeacht leeftijd en fitheid. De clinics vinden plaats op de door jou gewenste locatie of bij TYR Boxing Rotterdam Ommoord.

Inhoud van de boksclinic
De boksclinic begint met een welkom en een introductie door Marichelle de Jong. Daarna volgt de warming-up waarbij de bokshouding, het voetenwerk en de stoten worden geoefend.

Dan gaan de bokshandschoenen aan en worden er stoten gezet op elkaars handschoenen. Ook leer je een manier om jezelf te verdedigen. De boksles gaat verder met krachtoefeningen en spelboksen. Hierbij is het de bedoeling dat je punten scoort door de tegenstander te raken zonder zelf geraakt te worden.

Dit gebeurt in de boksring (als de clinic plaatsvindt in de Rotterdamse boksschool TYR Boxing). Aan het eind van de clinic mag iedereen zich naar hartenlust uitleven op een bokszak. De boksclinic wordt afgesloten met een cooling-down.

Zin gekregen om te boksen?